Prémium csatos póthaj kereskedés, hajhosszabbítás otthon 10 perc alatt.

Póthaj ápolási útmutató

A CSATOS PÓTHAJ OTTHONI KEZELÉSE

Csatos haj mosása – balzsamozása

Mivel a csatos póthaj nem kap zsírosodást a fejbőrről és a hajhagymáktól így a legjobb havonta egyszer alaposan megmosni. A tökéletes ápolás elérésére ajánljuk Gliss Kur Ultimate Repair vagy Gliss Kur Oil Nutritive hajregeneráló termékcsaládot, melyek a saját hajat és a póthajat is különösen jól ápolják. Hajmosáskor a Sampon-t és Balzsam pakolást vagy a Serical Crema al Latte (Tejproteines hajpakoló balzsamot) használd. A haj mennyiségétől függően nyomj a tenyeredbe maximum egy diónyi hajsampont, langyos vízzel jól vizezd fel és enyhén nyomkodva mosd meg vele a póthajat. Ezután öblítsd ki teljesen a habos sampon elegyet. (A csatos résznél is nyugodtan merítsd a póthajat a vízbe).

A póthaj megmosását követően mindig használj ápoló balzsamot, ajánljuk a Gliss Kur Repair vagy Oil Nutritive hajbalzsamát. Enyhén vizezd fel a kezedben a diónyi balzsamot majd alaposan vidd fel a melegvizes póthajra, hagyd beszívódni 3-5 percig, majd alaposan öblítsd le!

Kéthavonta 1x alkalmazz mély regenerálást a póthajon a mosást követően: a Serical Crema al Latte (Tejproteines hajpakoló balzsamot) enyhén felvizezve gyengéden masszírozd be a haj egész hosszába, hagyd 5-10 percig hatni, meleg törölközőbe csavarva, utána alaposan öblítsd le. Az alapos öblítés fontos, mert ha balzsamtól ragacsosan hagyod megszáradni a póthajat, úgy az összeállhat, összekuszálódhat és fésülhetetlen lesz, vagy fésülésnél kitépődik.

Hajszárítás, hajvasalás

Dörzsölés helyett nedves állapotban óvatosan nyomkodd ki a hajat. Fektesd le a póthajat egy száraz törölközőre. Ajánlott minden hajszárítás, hajvasalás előtt kevés Gliss Kur Ultimate Repair ápoló spray-t alkalmazni. Fújj ápoló spray-t a haj egész hosszára, a tőnél 1-2 fújással, a hajvégnél 3-4 fújással ápold a hajat. Szárítsd először középmeleg vagy langyos levegővel a csatos és varrott résznél, azután hosszában, majd a hajvégeket. Ha a hajad hagyod a levegőn megszáradni (pl. nyáron vagy otthon a meleg szobában), akkor is ajánljuk, hogy előtte a csatos részt kicsit szárítsd meg. A hajvégekre, ha szükséges még nedvesen fújj Gliss Kur Ultimate Repair ápoló spray-t és szárazon kenj egy ici-pici Gliss Kur Ultimate Repair folyékony hajvégápoló olajat.

Fésülés

  • Soha ne! fésüld a póthajat hajlakkozott, hajhabozott, hajformázó.. stb. állapotban, mert az a haj kiszakadásához vezethet. Csak ezektől mentesen szabad a póthajat fésülni.
  • Az egyenes, normál póthajat a speciális Hairtrend disznósörtés kefével vagy körkefével fésüld. Ahhoz, hogy a hajat kíméletesen tudd kefélni és fésülni, feltétlenül azt tanácsoljuk, hogy a póthajat hordás esetén naponta 1x fésüld meg. Először a hajtövétől a közepéig majd a végéig fésülje. Soha ne fésüld, vagy keféld a póthajat teljesen vizesen, hanem mindig csak nedves illetve száraz állapotban!
  • A hullámos, göndör hajat nem szabad naponta fésülni, mivel a fürtök így kuszák lesznek. A mindennapos ápoláshoz ezért javasoljuk, hogy vagy az afrófésűt vagy pedig a saját ujjadat hasznád, mellyel reggel lazán átsimíthatod a hajad. Egy kicsit nyomkodd meg a fürtöket. Ilyenkor csak a hajmosás előtt és után kell hajat a speciális Hairtrend kefével óvatosan átfésülnie.

 

Alvás

A csatos hajban alvást csak alkalmanként ajánljuk, szükség esetén, mivel a kis fém csatok kényelmetlenek lehetnek ráfekvés esetén. Ha mégis alszol a póthajban, kösdd gyengén copfba a hajad, mielőtt lefekszel. Így óvod leginkább hajad az ágynemű és a test közötti dörzsölésektől, illetve így tudod az összecsomósodást megelőzni.

Nyaralás – tengervíz

A csatos póthajjal nem ajánlatos tengervízben fürdeni, mivel a hajtövektől már nem kap megfelelő nedvességpótlást, hamar kiszáradhat így elveszti egészséges fényét, tapintását, a fém csatok pedig korródálodhatnak a sós víz hatására. Amennyiben szabadidődet a tengernél töltöd, ajánljuk, hogy csatos póthajat ne mártsd a vízbe.

Dauer, festés, színezés

Ilyen kezelést csakis szakképzett fodrász végezzen. Festésnél és színezésnél nem szabad kémiai vegyszerrel (hidrogén, dauervíz) a fém csatra menni. Utánfestésnél a gyárilag már festett póthajat sötétebbre lehet festeni, de világosítani nem ajánlatos. Dauerolni csak enyhén ajánlatos. (A póthaj festése a garancia elvesztését vonja maga után!)

Ügyfélszolgálat:

Telefon:
Mona - 06 (30) 389 8828 (viber, whatsapp is)

Telefonhívásod munkanapokon hétfőtől-péntekig 9-17 között várom. (Viber, whatsappon is elérhető vagyok)

Web: www.csatospothaj.hu
FB: facebook.com/csatos.pothaj

Személyes konzultáció:

Csak előzetes bejelentkezésre:
Budapest, 3.kerület
Róza köz 3/A